Rychlý přístup

Zabezpečení vašeho domova na dosah ruky

Existuje spousta řešení, která pomáhají chránit náš majetek, ale to, co opravdu dává pocit bezpečí je jednoduché ovládání, kontrola a dohled odkudkoliv. Systém Somfy Protect je tak snadno ovladatelný, že to zvládne i vaše dítě či prababička. Již při pokusu o násilné otevření dveří či oken systém detekuje napadení, spustí alarm a pošle vám i dalším vybraným uživatelům notifikaci přes aplikaci v telefonu. Máte tak možnost reagovat ještě dříve, než zloděj vstoupí do vašeho domu.

Určitě vás při dovolenkovém válení na pláži nebo při túře v horách, alespoň jednou napadla myšlenka: „Je doma všechno v pořádku?“ Se Somfy Protect máte vše pod kontrolou odkudkoliv prostřednictvím chytrého telefonu. Jednoduše si otevřete aplikaci a zkontrolujete co je třeba.

Snadná instalace během pár minut

Celý systém je navržen tak, aby jeho instalace byla otázkou pár minut, bez nutnosti zasahovat do zdí či složitého vedení kabelů. Aplikace Somfy Protect vás krok za krokem provede instalací jak centrální jednotky Somfy One + , tak i všech dalších kamer (interiérová a venkovní kamera), otřesových čidel pro dveře a okna, pohybových čidel nebo kouřového detektoru. To vše v češtině a s tipy pro správné umístění čidel i kamer. Veškerá čidla jsou napájena vyměnitelnými bateriemi (životnost cca 2 roky), kamery jsou pak napájeny přes USB kabel.

Žádné starosti

Každý rodič jistě zná to každodenní kolečko povinností a úkolů. Somfy vám pomáhá tyto úkoly zvládnout a zůstat v klidu. Při odchodu z domácnosti vám systém sám připomene, že je třeba jej aktivovat notifikací na chytrý telefon či hodinky. Při příchodu domů se pak systém sám deaktivuje, kamery se zakryjí a vybraní uživatelé obdrží notifikaci s informací o tom, kdo právě vešel. Máte tak například informaci o návratu dětí ze školy, i když jste ještě v práci. Systém navíc disponuje kalendářem, takže si můžete nastavit, kdy se má aktivovat kompletní střežení či noční režim. Nemusíte tak již myslet vůbec na nic.

Fotka jako důkaz

Díky vestavěné kameře disponuje Somfy One + možností pořizovat fotografie a videa ve FullHD kvalitě. Fotografie a videozáznam ze Somfy One+ a venkovních i vnitřních kamer jsou pořízeny automaticky v případě napadení domácnosti, a to ze všech kamer současně. Fotografie je okamžitě odeslána uživateli a videozáznam je dostupný v aplikaci nebo případně na zvoleném cloudu. Díky pokročilé funkci nočního vidění jsou fotografie dostatečně kvalitní i při špatném osvětlení nebo ve tmě. Fotku si navíc můžete pořídit kdykoliv a vyřešit tak záhadu, kdo zase rozkousal gauč.

A to není všechno

Díky naší řídící jednotce TaHoma switch můžete celý systém Somfy Protect propojit s ostatními prvky domácnosti. Jedním kliknutím pak můžete aktivovat alarm, zatáhnout rolety, zhasnout světla a zamknout dveře. Při pokusu o vloupání do bytu nebo domu pak zloděje kromě sirény může překvapit i rozsvícení všech světel v domácnosti či zatahující se rolety.

Zaujaly vás naše produkty zabezpečení? V sekci Alarmy a kamery si můžete o jednotlivých produktech přečíst více. Chcete-li si produkty prohlédnout osobně a dozvědět se více o možnostech zabezpečení a automatizaci vaší domácnosti, navštivte naše Experience Centru v Praze nebo si najděte svého Somfy Experta ve vašem okolí.

Jak vybrat bezpečenostní kameru do vaší domácnosti?

Vytvořili jsme pro vás jednoduchého průvodce výběrem kamer, který vás provede několika kroky výběru vhodného zabezpečení pro vaši domácnost. Zjistěte více o tom, jak si vybrat bezpečnostní kameru.

 

O své zkušenosti a postřehy s produkty zabezpečení se s námi podělil Petr Moravec, manažer oddělení pro koncové uživatele

„Od našich zákazníků máme na produkty zabezpečení spoustu postřehů. Kromě přehledné mobilní aplikace si zákazníci pochvalují u interiérových kamer mechanickou krytku čočky. Pokud je kamera vypnutá, krytka je zaklopená a vy se necítíte, jako by vás někdo sledoval. Toto oceňují především ženy, které se cítí více v bezpečí a jejich soukromí není nijak narušeno,“ říká Petr Moravec a dodává: „U venkovní kamery si zákazníci pochvalují noční vidění a možnost komunikovat přes kameru, což je skvělé třeba pro komunikaci s kurýrní službou. V reálném čase sledujete, že vám kurýr pokládá balíček před dveře, a ještě mu při tom můžete poděkovat. Jeden náš zákazník se nám dokonce svěřil, že se dívá přes kameru v noci, kdo mu zvoní u dveří.“

Jaký byl první dojem? „Na mě rozhodně zapůsobilo jednoduché a elegantní provedení kamer, zámku dveří a dalších bezpečnostních prvků. Designové provedení v bílé barvě zapadne do každého interiéru. Později přišla i venkovní kamera a zámek dveří v antracitové matné barvě, které osloví příznivce tohoto odstínu,“ popisuje manažer oddělení pro koncové zákazníky Petr Moravec.

„Velkou výhodu vidím také v jednoduchosti instalace. Uživatel si stáhne mobilní aplikaci, zaregistruje se a postupuje krok za krokem a během pár minut má hotovo a vše běží. Pokud se za pár měsíců rozhodne, že potřebuje další čidlo nebo kameru, jednoduše ji připojí do aplikace,“ vysvětluje Petr Moravec. „Poté si stačí vybrat, zda budete svou domácnost zakódovávat každý večer ručně nebo si nastavíte hodinu, kdy se má celý domov zabezpečit. Uživatelé také často využívají možnost částečného zakódování. To znamená, že se zabezpečí všechny místnosti i exteriér, kromě například chodby, tak aby nikdo z členů rodiny v noci při cestě na toaletu nespustil poplach.“

„Pro nadšence domácí automatizace je velké množství variant, jak si zabezpečit svůj domov a také jak si zvýšit životní komfort v podobě automatických scénářů. V rámci své instalace může uživatel kombinovat různé produkty. Například si může nastavit zapnutí nahrávání kamer v případě, že čidlo pohybu detekuje pohyb nebo kouřový senzor zjistí kouř. Ve stejný moment se také mohou rozsvítit připojená světla, a v případě detekce kouře se navíc i vytáhne venkovní stínění. Právě takový pokročilý scénář umožňuje centrální jednotka TaHoma, se kterou lze prvky zabezpečení propojit,“ popisuje Petr Moravec, manažer oddělení pro koncové uživatele. „Dalším příkladem pokročilého scénáře může být automatické spuštění sirény, zatažení rolet a rozsvícení venkovního osvětlení v případě že venkovní kamera detekuje pohyb nebo některé z čidel na oknech či dveřích zaznamená pokus o vloupání.“

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive