Rychlý přístup

Klíč k jednoduššímu životu

Kdo by netoužil mít pod palcem ovládání stínění, osvětlení, garážových vrat…a zároveň ušetřit náklady, čas a zvýšit bezpečnost svého domova? Jak si správně vybrat z nepřeberného množství systémů a produktů? Na to odpověděl v rozhovoru pan Igor Šumanský, obchodní ředitel společnosti Somfy.

Co si mám představit pod pojmem automatizace domácnosti?

V první řadě trend dnešní doby, zjednodušení života v bytě či domě. Představte si, že se vaše domácnost chová tak inteligentně, že ve chvíli, kdy vám zazvoní budík, se automaticky vytáhnou rolety nebo žaluzie a rozsvítí se světlo. To vše podle předem vytvořeného scénáře, který kopíruje váš životní styl. O všechno se postará řídící jednotka TaHoma, která tyto v minulosti manuální činnosti dělá automaticky. Některé záležitosti samozřejmě lze ovládat i přes ovladače, čipové karty, náramky…, protože Somfy portfolio nezahrnuje pouze TaHomu, ale řadu dalších produktů.

Je pravda, že s automatizací domácnosti lze výrazně ušetřit?

Ano. Představte si, že venku je teplo, svítí sluníčko a TaHoma za pomoci čidel zatáhne rolety, žaluzie či jiný typ stínění nebo naopak, venku je zima a ve chvíli kdy zasvítí sluníčko, řídící jednotka rolety nebo žaluzie vytáhne, aby sluníčko mohlo ohřát domácnost. Vy tudíž nemusíte tolik topit, v létě zase chladit, čímž šetříte energie.

Zvládne obsluhu i technický antitalent, dítě nebo babička? Nabízíte i nějakou vychytávku nabízející rodičům přehled o dětech?

Všechny naše produkty v sekci automatizace jsou Plug & Play, což znamená, že jsou postavené tak, aby je koncový zákazník dokázal nainstalovat sám. Využít může také linku našeho zákaznického servisu a spojit se přímo s technikem, případně kontaktovat jednoho z našich certifikovaných Somfy Expert partnerů. Samotné ovládání je intuitivní a bez větších problémů ho zvládne každý.

Co se týká druhé otázky, v nabídce máme elektronický zámek, který lze odemknout na dálku přes mobilní aplikaci nebo přes klávesnici zadáním vámi zvoleného kódu, čipovou kartou nebo pro děti náramkem. Všechno je propojené s TaHomou a vám jako uživateli mohou chodit notifikace oznamující, že se právě otevřely dveře, spustil alarm apod., tudíž máte přehled o tom, kdy vaše dítě přišlo domů a co se v domě děje. Velkou výhodou je také to, že děti nemusí mít fyzicky klíč, ale dostanou náramek nebo čip, které lze v případě ztráty jednoduše vymazat a nahradit.

Pokud se rozhodnu pro automatizovanou domácnost a ráda bych si produkty nejen zakoupila, ale ideálně i vyzkoušela, kam se mohou obrátit?

Můžete navštívit nejen naše Experience Centrum, ale také showroomy našich Somfy Expertů, kterých máme po celé České a Slovenské republice více než šedesát. Stačí si na našem webu najít partnerskou síť Somfy Expertů a vyhledat toho nejbližšího k vašemu bydlišti. Při vyhledávání můžete rovnou vyfiltrovat, co právě řešíte, zda stínění, automatizaci apod. a najít tak přesně toho, koho hledáte.

U Somfy Expertů se mi tedy dostane stejné péče, jako kdybych navštívila přímo vaše Expirience Centre v Praze Stodůlkách?

Ano, Somfy Experti jsou certifikovaní partneři, kteří vám podají stejné informace, poradí, vysvětlí a postarají se o vás stejně jako u nás v Somfy. Proškolení odborníci vám pomohou vybrat nejvhodnější typ řešení pro váš byt či dům, představí všechny naše produkty, mezi které patří například i kamery, videotelefony, moduly na ovládání světel, termostaty, elektronické zámky a další. Somfy Experti jsou nejlepší firmy v oboru stínící techniky, vrat a bran. V případě potřeby poskytnou i následný servis.

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive