Rychlý přístup

S hlasovým asistentem si stačí jen říct

S TaHoma® switch máte čtyři způsoby, jak ovládat svá zařízení: dvě tlačítka pro spouštění scén přímo na boxu, dálkové ovládání, mobilní aplikace TaHoma® nebo hlasové příkazy pomocí kompatibilního hlasového asistenta!

TaHoma® switch je nejnovější a nejmodernější zařízení pro chytrou domácnost od společnosti Somfy, které centralizuje a propojuje všechna vaše podporovaná chytrá domácí zařízení. Automatizujte svou domácnost a ulehčete si život!

TaHoma® switch a váš hlasový asistent jsou dokonalými spojenci

TaHoma® switch s jejími dvěma tlačítky pro spuštění scén využijete nejlépe, když ji umístíte poblíž dveří. Tam můžete snadno spouštět scénář pro odchod z domu, kdy se všechny rolety zatáhnou a zámek se sám zamkne. Nebo druhý scénář pro příchod, kdy se rolety vytáhnou, rozsvítí se světla a zapne se vytápění nebo klimatizace.

Ostatní zařízení chytré domácnosti a další scénáře je praktičtější ovládat přímo z aplikace. Nebo si jednoduše a doslova za chvilku připojíte TaHoma hlasového asistenta, kterého pak ovládáte v telefonu, v chytrém reproduktoru nebo v autě.

Maximální pohodlí a rychlost

Představte si, že si pohodlně sedíte na gauči a sledujete s dětmi pohádku. Nebo vaříte dobrou večeři. Najednou vám začne slunce svítit do očí. Samozřejmě můžete vstát, dojít k závěsům a zatáhnout je. Nebo můžete hledat ovladač a pak se snažit ho neušpinit mastnýma rukama. Ale je tu mnohem pohodlnější řešení!

TaHoma® switch je kompatibilní se třemi hlasovými asistenty: Google Assistant, Amazon Alexa a Apple Siri. Hlasem můžete snadno ovládat kolik zařízení chcete, nebo můžete spouštět různé scénáře. Když máte plné ruce, pohodlně si sedíte, nebo máte telefon někde... daleko, stačí si říct. Vy dáte pokyn, chytrá domácnost ho splní.

Kompatibilní s vaším oblíbeným hlasovým asistentem

Ať už dáváte přednost jakékoli značce – jste fanouškem Applu, oblíbili jste si Google, nebo jste věrní Alexe – všechny jsou kompatibilní s TaHoma® switch. Vytvořte si vlastní scénáře a rychle zjistíte, jak snadné a pohodlné je ovládání hlasem!

Žádný z asistentů zatím neumí česky, ale základní znalost angličtiny k ovládání úplně postačí. A naučíte se díky tomu pár nových anglických frází!

Google Assistant

S Google Assistant můžete ovládat vaše zařízení nebo spouštět scénáře odkudkoliv. Stačí vám k tomu chytrý reproduktor Google Nest nebo téměř každý telefon a tablet s operačním systémem Android.

Představte si, že jste odešli z domu a zapomněli jste zatáhnout předokenní rolety. Aby během horkého dne zůstal ve vašem domě chládek, stačí říct: „Hey Google, close shutters in living room.“ Když se pak vracíte domů, nemusíte hledat dálkové ovládání po celém autě. Stačí požádat hlasového asistenta ve vašem telefonu nebo v autě, aby vám otevřel bránu a garážová vrata. A život je snadný!

Amazon Alexa

Alexa a její chytrý reproduktor Amazon Echo je stejně přátelský jako Google Assistant.

Děti mají hotové úkoly a vy jste právě uklidili v kuchyni. Proč nezakončit víkend tím, že si společně pustíte film! Z gauče dáte hlasový příkaz: „Alexa, start the movie night.“.Předokenní rolety se zatáhnou, světla zhasnou a vy si můžete vybrat, na co se chcete dívat.

Následující den ráno chcete příjemně zahájit týden. Řeknete jenom: „Alexa, good morning.“ a vaše rolety se vytáhnou, zatímco začne hrát váš oblíbený pondělní playlist. Skvělý týden právě začíná!

Apple Siri

Siriina pomoc je velmi podobná. Můžete ji ovládat skrze chytré reproduktory Apple Homepod nebo jakékoliv zařízení s iOS.

Grilujete na terase s přáteli, ale slunce začíná hřát trochu víc, než byste chtěli. Stačí jen říct: „Hey Siri? Close markýza.“ A skvělá letní zábava pokračuje v příjemném stínu. Siri totiž pozná české názvy zařízení!

Nebo je krásný zimní den a vy zrovna odjíždíte do práce. Není nic jednoduššího než požádat Siri, aby za vás otevřela žaluzie. Vy pokračujete v cestě do práce a náš dům se přesto bude celý den prohřívat slunečním svitem!

Ovládat chytrou domácnost hlasem z gauče, auta nebo terasy může být ze začátku trochu nezvyk. Vždyť přece telefon nebo ovladač máme stále po ruce. Ale sami uvidíte, že po dvou týdnech používání to pro vás bude stejně přirozené jako ovládání telefonem.

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive