Rychlý přístup

Optimalizujte zabezpečení svého domova pomocí nového videotelefonu

Novinka videotelefon V500 Connect nabízí zabezpečení, klid v duši a mnoho dalšího. Posuňte celý systém automatizace domácnosti na novou úroveň a nebudete litovat!

Vše, co potřebujete vědět o novém videotelefonu propojeným se Somfy aplikací ve vaší domácnosti.

Co je to propojený videotelefon?

Propojený videotelefon Somfy V500 Connect je zařízení, které vám umožní kdykoli sledovat a komunikovat se svými návštěvníky, kteří jsou u vašich dveří i když nejste doma, a umožnit návštěvníkovi přístup jediným kliknutím, ať jste zrovna kdekoli (a mnoho dalších funkcí).

Toto zařízení 3 v 1 tvoří:

  • Venkovní jednotka: malá krabička určená k instalaci vně domu na jeden ze sloupů branky či brány. Je vybavena tlačítkem pro zahájení hovoru (zvonek), kamerou s širokým úhlem záběru a noční vizí, abyste měli jasný obraz ve dne i v noci, a kvalitním zabudovaným reproduktorem a mikrofonem pro hladkou komunikaci s vašimi návštěvníky.
  • Vnitřní monitor: velká barevná dotyková obrazovka, která je určena pro instalaci uvnitř domu a umožňuje vám přijímat videohovory od vašich návštěvníků (prostřednictvím venkovní jednotky), ovládat přístup na váš pozemek (otevírat/zavírat bránu), zobrazit si historii hovorů (s fotografiemi návštěvníků), zvolit si zvuk zvonku a další funkce. Můžete do něj také připojit až 5 Somfy produktů nebo skupin a zjednodušit tak svůj systém automatizace domácnosti (připojené kamery, rolety, světla atd.)
  • Bezplatná mobilní aplikace „Somfy Protect“: praktický nástroj, pomocí kterého můžete ze svého chytrého telefonu ovládat připojený videotelefon i další zařízení Somfy Protect (připojené kamery, alarm atd.). Bez ohledu na to, kde jste, můžete ovládat svá zařízení tak, jako kdybyste byli doma.

Drátové videotelefony vs. bezdrátové videotelefony

Drátové videotelefony i bezdrátové videotelefony nabízí podobné funkce. Důležitým rozdílem, který musíte vzít v potaz při rozhodování o koupi jednoho z nich, je napájení pomocí baterie nebo pomocí elektrického vedení.

Co se týče instalace, mají bezdrátová zařízení jasnou výhodu. Za nevýhodu ovšem můžeme považovat omezenou životnost baterie i celkovou životnost produktu. Pokud se baterie vybije, váš přístupový systém bude mimo provoz až do doby, než ho dobijete.

Drátové videotelefony jsou nejen spolehlivější, ale také zajišťují optimální provoz. Proto Somfy nabízí pouze drátovou variantu, navíc s dodatečnou 5letou zárukou, abyste mohli být zcela v klidu. Nemusí vás děsit ani představa kabelového řešení a můžete se spolehnout na naše produkty.

Instalace videotelefonu V500 Connect: profesionálem nebo svépomocí

Nový model videotelefonu V®500 Connect má obzvláště snadnou instalaci, protože venkovní jednotka a vnitřní monitor jsou jednoduše propojeny dvěma dráty. Zařízení bezproblémově funguje i s existujícím drátovým napojením, obzvláště pokud už máte klasický interkom.

Videotelefon Somfy si můžete instalovat sami a v případě potřeby vám s nastavením pomůže naše podpora. Jediné, co potřebujete, je modem, protože novinka videotelefon V500 Connect požaduje připojení k Wi-Fi, aby ho bylo možné propojit s aplikací Somfy Protect.

Raději si zaplatíte profesionální instalaci? Naše síť odborníků je vám k službám. Jednoduše požádejte zdarma o cenovou nabídku přes naši webovou stránku. My vás pak spojíme s místním odborníkem.

Dobré vědět: už máte standardní videotelefon Somfy (V500, V500 Pro io) a chcete přejít na vylepšený model? Jednoduše nainstalujte propojovací modul (Connectivity modul) na zadní stranu vašeho vnitřního monitoru a užívejte si všech výhod automatizace domácnosti, mezi které patří i ovládání pomocí chytrého telefonu.

Jak vám může propojený videotelefon V500 Connect pomoci posílit váš zabezpečovací systém?

Prověřte si návštěvníka ještě před tím, než se dostane k vašim vchodovým dveřím

Díky notifikačnímu hovoru s fotografií návštěvníka a možností videohovoru můžete jakémukoli podezřelému nebo nezvanému hostovi odepřít vstup. Zvýšíte tak své bezpečí a můžete zůstat v klidu. Sdělení je jasné: vaše nemovitost je zabezpečena.

Umožněte přístup vybraným hostům

Pusťte návštěvníka dovnitř, kdykoli se vám to hodí, bez ohledu na to, kde zrovna jste. Pokud například chcete, aby vám ve vaší nepřítomnosti někdo z přátel přijel zalít zahradu, nemusíte jim předávat klíče (a riskovat jejich ztracení).

Odhalte podezřelé návštěvníky

Mějte svůj domov pod dohledem, i když jste zrovna pryč anebo jste zmeškali notifikační hovor. Stránka s historií vašeho videotelefonu, kterou si můžete v reálném čase prohlížet přes aplikaci Somfy Protect, umožňuje zpětně zkontrolovat všechny hovory za daný den, identifikovat díky záznamům podezřelé chování (třeba potenciální zloděje obhlížející váš dům) a včas podniknout nezbytné kroky (např. upozornit policii a uložit si záznam jako důkaz).

Předstírejte svou přítomnost, když nejste doma

Vaše mise: dát zlodějům falešnou stopu a odradit je od pokusu o vloupání do vašeho domu. Představte si, že jste zrovna venku a obdržíte ze svého videotelefonu notifikaci na chytrý telefon. Můžete na něj zareagovat, i když nejste doma, a pokud si nejste návštěvníkem jistí, můžete ho poslat pryč s výmluvou (například říct, že se zrovna účastníte konferenčního hovoru).

Chraňte sebe a svůj domov před potenciálním nebezpečím

Pokud prostřednictvím vašeho videotelefonu obdrží podezřelý hovor, můžete na dálku zavřít připojené rolety garážová vrata pouhými několika kliknutími na vnitřním monitoru a okamžitě tak zabezpečit svou domácnost. Nebo místo toho můžete spustit až dva předem vytvořené scénáře TaHoma® v aplikaci Somfy Protect (pokud máte jednotku TaHoma®). TaHoma® je Somfy řešení pro automatizaci domácnosti a slouží k propojení a centralizaci vašeho domu. Díky těmto funkcím zvyšuje vaše pohodlí a zjednodušuje váš každodenní život.

Odstrašte nezvané hosty

Pokud máte v noci strach z podezřelých návštěvníků, můžete ze svého domácího monitoru rozsvítit připojené osvětlení a upozornit je tak, že jste doma. Máte v domácnosti také připojený alarm a/nebo systém bezpečnostních kamer? Pokud potenciální nezvaný host neodejde, můžete v aplikaci Somfy Protect aktivovat připojenou sirénu a pak si prohlédnout obrazový záznam z připojených venkovních kamer, abyste se přesvědčili, že narušitel na vašem pozemku pochopil, že má odejít.

Videotelefon Somfy V500 Connect je základním nástrojem vaší ochrany před nezvanými návštěvníky a především před zloději!

Věděli jste, že k 90 % vloupání dojde poté, co zloděj zavolá oběti přes videozvonek nebo interkom, aby zkontroloval, zda je někdo doma*? S videotelefonem V500 Connect hrají karty ve váš prospěch a vy můžete zůstat bez obav.

Představte si, že k vám přijede kurýr s balíkem, ale vy jste zrovna v kanceláři. Jakmile u vás zazvoní na zvonek, obdržíte notifikaci na chytrý telefon. Hovor můžete přijmout a dát kurýrovi pokyny, co má dělat se zásilkou, a dokonce mu můžete na dálku otevřít bránu, aby balík mohl položit ke dveřím. Bude tak bezpečně doma a vy nebudete muset běžet na poštu, protože jste doručovatele zmeškali.

A to je jen jeden z příkladů výhod, které získáte propojením svého chytrého telefonu s videotelefonem V500 Connect, který patří ke špičce mezi modely dostupnými na trhu.

Dobré vědět: pokud jste nadšenec do automatizace domácnosti a už máte jednotku TaHoma® switch, můžete centralizovat celý propojený ekosystém do jedné aplikace, abyste nemuseli přecházet mezi jeho jednotlivými součástmi. Dva předem vytvořené scénáře z aplikace TaHoma® můžete spustit přímo z aplikace Somfy Protect. Dokonalý způsob, jak se ochránit a mít každý den vše pod kontrolou.

* Zdroj: Trh elektronického ovládání přístupu ve Francii, report MSI, listopad 2021

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive