Rychlý přístup

Mějte přehled o svých návštěvnících – propojte svůj videotelefon s chytrým telefonem

S videotelefonem napojeným na mobilní telefon můžete být v klidu. Budete mít možnost sledovat, kdo k vám jde, a kontrolovat přístup do vašeho domova.

Výhody propojení videotelefonu s chytrým telefonem:

Správa přístupu do vašeho domova dotykem prstu

Wi-Fi videotelefon je základní nástroj pro bezpečnost a zjednodušení vašeho každodenního života. Když někdo zazvoní na zvonek u vašeho vchodu, obdržíte ihned hovor na vnitřní monitor a prostřednictvím aplikace Somfy Protect i na váš chytrý telefon. Pouhým jedním kliknutím se můžete podívat na příchozího návštěvníka, komunikovat s ním a umožnit mu vstup z kteréhokoli rozhraní, které je v dosahu.

Díky videotelefonu V500 Connect propojenému s chytrým telefonem můžete monitorovat své návštěvníky:

  • je jedno, co zrovna děláte. Ať už jste v horním patře domu nebo pracujete na zahradě, s tímto systémem nebudete muset přerušovat práci a běžet ke vchodovým dveřím.
  • ve dne i v noci – díky HD kameře s nočním viděním budete mít v kteroukoli denní či noční dobu jasný obraz.
  • za špatného počasí – vybíhat otevírat bránu ve větru, dešti nebo zimě už je minulostí. Umožněte svým hostům přístup, aniž byste museli opustit teplo a sucho domova.
  • z domova a odkudkoli, kam jste se zrovna vydali!

Umožněte na dálku přístup na váš pozemek

Představte si, že k vám přijede kurýr s balíkem, ale vy jste zrovna v kanceláři. Jakmile zazvoní na zvonek, zobrazí se vám mobilní notifikace a umožní vám přijmout jeho hovor. Zároveň uvidíte i fotografii kurýra, která vám pomůže s jeho identifikací. Když se rozhodnete hovor přijmout, můžete s kurýrem hovořit v reálném čase, otevřít mu jedním kliknutím v aplikaci Somfy Protect bránu a požádat ho, aby balík položil ke dveřím.

Díky této všestranné aplikaci napojené na ekosystém Somfy mají tyto interakce zcela novou úroveň... Je váš domov vybaven venkovní bezpečnostní kamerou Somfy? V tom případě můžete v reálném čase sledovat video a ujistit se, že se kurýr řídí vašimi pokyny a že ihned opustí váš pozemek. Poté za ním můžete zavřít bránu.

Zkontrolujte, kdo stojí u vašich dveří, ať už jste doma nebo kdekoli jinde

Pokud zmeškáte notifikační hovor, protože jste zrovna uprostřed meetingu, můžete zůstat v klidu. Jednoduše zkontrolujte historii hovorů – ke které máte kdykoli přístup v aplikaci Somfy Protect nebo z vnitřního monitoru – a zjistěte více informací o návštěvníkovi: datum, čas i jeho identitu (v podobě fotografie na vnitřním monitoru nebo záznamu v aplikaci Somfy Protect). Pokud zjistíte, že jste zmeškali příchod řemeslníka, můžete se s nimi jednoduše spojit a domluvit jejich příchod na jindy.

Historie hovorů je taky velmi užitečná ke sledování podezřelého chování u vašeho domu v době, kdy jste zrovna pryč. Pokud u vás někdo zazvoní opakovaně v různou denní dobu a bude se chovat zvídavě nebo slídivě (nahlíží přes plot, rozhlíží se, jestli ho někdo nesleduje), je možné, že se vás chystá vykrást.

Postarejte se o co největší bezpečí svého domova

Věděli jste, že k 90 % vloupání dojde poté, co zloděj zavolá oběti přes videozvonek nebo interkom, aby zkontroloval, zda je někdo doma?

Propojením videotelefonu V500 Connect se svým chytrým telefonem můžete naštěstí předstírat, že jste doma, ať už jste zrovna kdekoli. Pokud obdržíte přes aplikaci Somfy Protect podezřelou notifikaci, můžete nezvanému příchozímu přijmout hovor a říct mu, že zrovna něco vaříte, máte pracovní videohovor nebo použijte jakoukoli jinou výmluvu, díky které to bude vypadat, že jste doma, ale nemůžete otevřít! Pokud se jedná o zloděje, pravděpodobně odejde. V opačném případě, tedy pokud na kameře uvidíte, že se pořád rozhlíží po vaší nemovitosti, můžete aktivovat sirénu alarmu (propojenou prostřednictvím aplikace Somfy Protect), abyste nezvaného hosta zastrašili.

A pokud jste zrovna doma, umožní vám videotelefon V500 Connect prověřit si návštěvníka, aniž byste se s ním museli osobně setkat mezi dveřmi. Pokud nechcete, aby vás obtěžovali neodbytní podomní prodejci nebo podezřelí návštěvníci, nic vás nenutí jít otevřít bránu nebo jim jinak umožnit přístup na váš pozemek.

Do svého vnitřního monitoru můžete soustředit až pět produktů nebo skupin (připojená garážová vrata, rolety, bránu, osvětlení atd.) a ovládat je individuálně nebo jako skupinu!

Navíc můžete spustit až dva předem vytvořené scénáře TaHoma® v aplikaci Somfy Protect (pokud máte jednotku TaHoma® switch). TaHoma® je Somfy řešení pro automatizaci domácnosti a slouží k propojení a centralizaci vašeho domu.

Instalace nového videotelefonu Somfy V500 Connect v domácnosti

Scénář 1: Nemáte videotelefon

Videotelefon V500 Connect si můžete instalovat sami nebo vám je nainstaluje odborník – záleží čistě na vás. Jediné, co potřebujete, je připojení k internetu (Wi-Fi).

Instalace vašeho videotelefonu svépomocí

Není důvod k panice! Monitor a venkovní jednotka jsou propojeny pouze dvěma dráty, takže proces instalace není příliš obtížný.

Vše, co potřebujete vědět o instalaci videotelefonu, je uvedeno v pokynech, které jsou dodány společně s produktem, a najdete je také ve videonávodu. V případě potřeby se můžete obrátit také na naši podporu.

Až budete mít videotelefon propojený a nainstalovaný (venkovní jednotka + vnitřní monitor), konfigurace vnitřního monitoru a aplikace Somfy Protect bude hračka! Jednoduše zapněte monitor, stáhněte si aplikaci a postupujte podle pokynů.

Instalace videotelefonu odborníkem

Pokud byste se raději s instalací vašeho nového systému spolehli na odborníka, můžete se obrátit na síť našich spolehlivých profesionálů a zdarma požádat o cenovou nabídku. Naše týmy se s vámi spojí, jakmile to bude možné, a předají vám kontakt na místního odborníka, který provádí instalaci.

Scénář 2: Už máte standardní videotelefon Somfy (V500 nebo V500 Pro io) a chcete přejít na vylepšený model

Dobrá zpráva – nemusíte si kupovat nový videotelefon a přesto budete moci využívat propojené funkce! Díky jednoduchému propojovacímu modulu (Connectivity modul), který si nainstalujete sami nebo od odborníka, získáte možnost přijímat hovory od návštěvníků prostřednictvím chytrého telefonu, otevřít jim bránu atd.

* Zdroj: Trh elektronického ovládání přístupu ve Francii, report MSI, listopad 2021

 

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive