Rychlý přístup

Jak můžeme systém TaHoma® switch ovládat?

Ovládání jednotlivých zařízení připojených na systém automatizace domácnosti TaHoma® switch je tak jednoduché, že to zvládne každý člen vaší domácnosti. Tedy možná kromě vašich domácích mazlíčků.

Mobilní aplikace

Můžete používat dálkový ovladač, ale nejčastěji budete mít určitě v ruce svůj chytrý telefon, bez kterého v dnešní době málokdo udělá krok. Další možností pro použití mobilní aplikace je tablet. Ten je skvělý především pro svou větší obrazovku. Lépe tak na něj uvidí zejména starší uživatelé systému.

Stačí si jen stáhnout aplikaci a můžete svůj domov ovládat kdykoli a odkudkoliv. Aplikace má skutečně intuitivní a jednoduché ovládání. Nemusíte se s ní zdlouhavě seznamovat, rovnou můžete využívat všech výhod, které vám TaHoma® switch nabízí.  Najdete v ní také spoustu tipů a triků pro snadné nastavení. Samozřejmě nechybí ani české rozhraní.

Využívejte přednastavené scénáře nebo si vytvořte své vlastní na míru vašim potřebám. Například pomocí přednastaveného scénáře pro tepelnou pohodu dokážete optimalizovat komfort v domě a zároveň celoročně šetřit energii. To vše díky automatizaci venkovního a interiérového zastínění.
Jak nastavit v aplikaci TaHoma® scénář „Tepelný komfort“

Dejte průchod své kreativitě a využijte nekonečné možnosti vlastních scénářů. V mobilní aplikaci můžete vytvořit manuální scénáře, které se spustí na jedno kliknutí kdykoli budete chtít. V okamžiku se tak ztlumí všechna světla nebo zavřou žaluzie.
Jak nastavit v aplikaci TaHoma® manuální scénář

Naplánované scénáře zase umožní naplno využívat komfort automatizované domácnosti, protože se budou spouštět v konkrétní dobu a den, přesně tak jak si naplánujete. Nemusíte tedy na nic myslet a každý všední den se v 7 hodin se mírně pootevřou rolety, abyste se probouzeli do tlumeného světla, v kuchyni vás přivítají sluneční paprsky a vaše oblíbená hudba. Přesně podle vaší obvyklé rutiny. Podobně si můžete nastavit pravidelné roční opakování scénáře a speciální režim třeba pro letní prázdniny.
Jak nastavit v aplikaci TaHoma® naplánovaný scénář

Dálkové ovladače

Samozřejmostí jsou také dálkové ovladače. Pořídit si můžete například Situo Variation, které umožňuje pomocí kolečka pohodlně naklápět lamely žaluzií nebo regulovat intenzitu světel.

Naše řada nástěnných ovladačů Smoove hravě padne do každého interiéru. Ovladače jsou na baterie, takže nemusíte sekat do zdí. Jedním stisknutím si můžete zapnout například scénář „Příchod na terasu“. Markýza se otevře do vaší oblíbené polohy a rozsvítí se světlo. Při odchodu z terasy se zase markýza kompletně zatáhne a osvětlení se vypne.

Elegantní a padnoucí do ruky – taková je Nina, která navíc dokáže zobrazit aktuální stav vaší rolety či markýzy na displeji nebo práci se scénáři. Novou úroveň ovládání představuje Nina Timer, dálkový ovladač s rozhraním intuitivního dotykového displeje, který zvládne sloučit a ovládat až 50 io zařízení. A navíc má funkci časovače.

Také vjezdové brány a garážová vrata jde mimo jiné ovládat i z pohodlí automobilu dálkovým ovladačem. Jednou z možností je použít bezdrátový dálkový ovladač Keygo s technologií RTS nebo io. Dálkové ovladače jsou praktické a snadno použitelné. Můžete je klidně kombinovat i s jednotkou TaHoma® switch a vaše vrata ovládat více způsoby.

Chytré hodinky a hlasový asistent

Předem nastavené scénáře snadno spustíte také pomocí chytrých hodinek nebo hlasového asistenta. Dáte jim příkaz a hned se celý váš dům připraví například na váš příchod – zapne osvětlení, otevře garážová vrata a vjezdovou bránu.

Pomocí Google Home můžete hlasem ovládat všechna zařízení, která máte propojená systémem TaHoma® switch. Stačí jen říci: „OK Google“. Následně vyslovte spouštěcí slova a sdělte název scénáře, zařízení nebo skupiny zařízení, které chcete spustit.

Dalším hlasovým asistentem je Amazon Alexa, který je součástí reproduktorů Amazon Echo, Dot nebo Tap. Řekněte probouzecí slovo „Alexa“ a spouštěcí „turn on“. Povězte název scénáře TaHoma®, který si přejete spustit. Když například pronesete: „Alexa, turn on I leave“, předokenní rolety se zasunou, světla se zhasnou a termostat se přepne do úsporného režimu.

Svá domácí zařízení můžete snadno ovládat také pomocí hlasového asistenta Siri díky kompatibilitě systému TaHoma® switch s Apple HomeKitem. Siri jednoduše zadáte pokyn pomocí spouštěcí fráze „Hey Siri“ a pokračujte s požadovaným úkonem a názvem zařízení, například: „Hey Siri, open all shades.“ a zastínění v celém domě se otevře.

Čidla a senzory

Použijte pokročilé funkce, které automaticky spouštějí scénáře na základě snímání slunečních, teplotních nebo pohybových čidel a senzorů. Zapojení čidel do systému TaHoma® switch vám pomůže zajistit bezstarostný komfort a bezpečí ve vašem domě.

Použijte například sluneční a teplotní čidla k automatickému zatahování a vytahování vašeho vnitřního i venkovního stínění. Tímto způsobem si udržíte doma chlad v horkých ledních dnech a naopak v chladných měsících nebude teplo zbytečně unikat z interiéru. Ušetříte tak náklady za plýtvání teplem i elektrickou energií.

Nejen že se senzory postarají o příjemnou teplotu ve vaší domácnosti, větrná čidla navíc ochrání vaše stínění před možným poškozením způsobeným silným větrem či deštěm. Při překročení určité nastavené síly větru vydá čidlo bezpečnostní pokyn markýzám či žaluziím a ty se zatáhnou.

Využijte senzorů a nastavte si v aplikaci TaHoma® pokročilé scénáře. Dejte průchod své kreativitě a objevujte nekonečné možnosti a kombinace, které scénáře nabízí. Můžete si nastavit vlastní scénáře třeba pro východy a západy slunce. Když se setmí TaHoma® switch automaticky vytvoří dokonalou atmosféru. Chytré žaluzie se naklopí, světla se ztlumí, pustí se příjemná hudba. Na vás zbývá jediné - uvolnit se a užít si příjemný večer.
Jak nastavit v aplikaci TaHoma® pokročilý scénář

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive