Rychlý přístup

Chytrá domácnost a home office? Více než příjemná kombinace

Těžké období pandemie covid-19 přinesla i některá pozitiva. Mnozí z nás by z nich na prvním místě jmenovali home office, které se na čas stalo nutností. Některé firmy si uvědomily, že je tento pro ně nový zaměstnanecký benefit také výhodný, a tak home office vesele podporují i nadále.

Vaše chytrá domácnost může být při vaší práci z domova užitečným pomocníkem. Jak vám může zvýšit produktivitu vaší domácí kanceláře? Díky automatizaci vás už nebudou od pracovních povinností odtahovat běžné činnosti jako regulace stínění, osvětlení nebo topení.

Na práci musíme především dobře vidět

Značný význam pro vaše soustředění na práci má vhodné osvětlení. Příliš ostré, ale i slabé osvětlení namáhá zrak a ovlivňuje vaši efektivitu. Pokud vás bolí hlava nebo se vám nedaří zaostřit na obrazovku počítače, může být na vině právě nevhodné osvětlení. Řešením může být inteligentní osvětlení Philips HUE, které vám vždy vykouzlí to pravé osvětlení přesně podle denní doby. Můžete ho propojit se senzory denního světla nebo pohybovými senzory. Nemusíte tak myslet na nastavení osvětlení, vše se zařídí samo. Vy se tak můžete plně věnovat své práci.

Všechna světla a žárovky Philips HUE jsou kompatibilní s aplikací TaHoma, jednoduše si je tak přidáte do vámi nastavených scénářů. V zimních dnech, kdy je venku navíc málo světla si můžete nastavit například scénář „pracovní den“ tako: žaluzie se spustí do oblíbené polohy, zapne se topení v pracovně na příjemných 22 °C a rozsvítí se lustr na předem nastavenou barvu a intenzitu.

Přirozené sluneční paprsky vám zase vpustí do vaší domácí pracovny chytré stínění. Jakmile své rolety a žaluzie napojíte na automatizaci domácnosti, samy se budou regulovat přesně podle vámi předvolených požadavků. Kdykoliv je můžete ovládat i manuálně ovladači nebo v mobilní aplikaci TaHoma.

Ani horko, ani zima

Motorizované rolety a venkovní žaluzie nám také pomáhají udržovat příjemnou teplotu ve vaší domácí kanceláři. V zimě nepropustí drahocenné teplo ven, v létě brání přehřívání interiéru slunečními paprsky. Nejen při práci z domova oceníte i Somfy Termostat a termostatické hlavice – ušetříte nemalé částky za vytápění a v každé místnosti můžete mít jinou teplotu. Chladnější pro spánek a teplejší v obývacím pokoji pro příjemný večer s rodinou.

Somfy Expert k vašim službám

S motorizovanými venkovními žaluzie nebo roletami připojenými k chytré domácnosti získáte domov, ve kterém budete žít pohodlněji, bezpečněji a úsporněji. Chcete vědět více o možnostech motorizace stínění a chytré domácnosti? Neváhejte se obrátit na naše Somfy Experty. Jsou to vyškolení odborníci, kteří vám pomohou s výběrem a instalací. Navštivte náš dealer lokátor a vyhledejte si některého z našich Somfy Expertů ve vašem okolí.

 

 

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive