Rychlý přístup

Automatické stínění s TaHoma® switch

Konečně je tu jaro. Čas tepla, pohody a prvního venkovního grilování. Můžeme zase uklidit zimní bundy a užít si plnými doušky sluneční paprsky. Bohužel se občas i stane, že to slunce trošku přežene a dá nám toho světla a tepla víc, než bychom si přáli. Od toho tu ale máme automatické stínění, které se o nás postará.

Když se řekne automatické stínění, co si představíte? Rolety, které se samy zatáhnou, když vám začne být příliš teplo? Nebo žaluzie, které se budou samy naklápět podle intenzity slunečního záření? Markýzu, která se automaticky během slunečného rána rozevře jako ochranný slunečník a večer nebo za silného větru zase zatáhne? Přesně tohle TaHoma® switch umí! Ale nezvládla by to bez svých chytrých bezdrátových čidel.

Sluneční čidlo Sunis

Chcete si ráno přispat, ale máte v místnosti příliš jasno? Pracujete z domu, ale na monitoru vidíte jen odraz ze slunce? Chcete se večer s rodinou koukat na televizi, ale ostré světlo vás za oknem oslepuje? Se systémem TaHoma® switch už nemusíte nic takového řešit. Snadno si můžete nastavit, že pokud bezdrátové čidlo Sunis zaznamená určitou intenzitu světla, zatáhnou se všechny rolety, veškeré žaluzie se naklopí do požadované polohy a markýza se vysune, abyste si mohli dát na zahradě dobrou kávu a zároveň být v příjemném stínu.

Teplotní čidlo Thermis

Přijde vám, že máte doma vedro? Že vám teplo ze slunce příliš pere do oken? S tepelným čidlem Thermis připojeným k systému TaHoma® switch budou vaše rolety a žaluzie automaticky ovládány a tím budou regulovat teplotu v domácnosti.

Větrné čidlo Eolis

Sedíte na terase pod markýzou s přáteli a rozhodnete se, že se přesunete dovnitř. Najednou ale přijde silný vítr, o kterém nevíte. Markýza o něm ale ví díky větrnému čidlu Eolis, které je dostupné v drátové i bezdrátové verzi. Již při instalaci vám naši Somfy Experti nastaví, že pokud rychlost větru překročí určitou hranici, markýza se sama zatáhne, aby nedošlo k jejímu poškození. Eolis dokáže proti silnému větru ochránit i vaše žaluzie.

Dešťové čidlo Ondeis

Stejně jako vítr, tak i silný déšť může poškodit markýzu nebo nábytek pod pergolou, proto pokud TaHoma® switch zaznamená prudký déšť, automaticky zatáhne markýzu, popřípadě uzavře lamely bioklimatické pergoly. Automaticky tak chráníte svůj majetek.

Otřesové čidlo Eolis 3D

Líbí se vám automaticky se zatahující markýza, ale nemáte vhodné místo pro větrné čidlo? Nebo se vám čidlo nelíbí? Právě pro vás máme otřesová čidla Eolis, která jsou téměř neviditelná. Čidlo rozpoznává vibrace markýzy a pokud překročí stanovenou mez, markýzu okamžitě zatáhne a předejde tak poškození.

 

Somfy Expert k vašim službám

Vybrali jste si, co se vám líbí a co byste chtěli jako součást vaší chytré domácnosti? Zajímají vás možnosti automatizace vašich žaluzií, rolet nebo markýzy? Navštivte náš dealer lokátor a vyhledejte si některého z našich Somfy Expertů ve vašem okolí. Jsou to naši certifikovaní a vyškolení prodejci, kteří vám odborně poradí s řešením automatizace.

 

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive