Rychlý přístup

Sunea solar: ekologicky navržený solární motor pro venkovní látkové rolety

Náš nový solární motor pro venkovní látkové rolety Sunea 40 Solar io je ekologicky šetrný pohon s dlouhou životností. Přečtěte si o našem výrobku, který nevyžaduje jakoukoli energii z elektrické sítě.

Ekologicky šetrný design má za cíl snížit dopad výrobku na životní prostředí během celého jeho životního cyklu, od těžby surovin přes výrobní a balicí procesy až po jeho recyklaci. Je součástí šetrného přístupu zaměřeného na zachování přírodních zdrojů a ochranu životního prostředí.

Náš cíl pro rok 2030: 100 % námi prodávaných výrobků bude mít certifikát ACT FOR GREEN!

Uvědomujeme si důležitost udržitelného rozvoje a jeho dopadu na ekonomiku, životní prostředí a společnost, proto jsme zavedli certifikaci ACT FOR GREEN®.

Při analýze životního cyklu našich výrobků jsme v každé fázi sledovali různé environmentální aspekty jejich designu, výroby, balení či používání spotřebitelem.

To nám umožnilo určit oblasti, ve kterých má každý výrobek největší dopad na životní prostředí. Poté jsme začali definovat a zavádět širokou škálu kritérií pro eko-design našich výrobků. Označení našich výrobků ACT FOR GREEN je jen prvním krokem v úsilí společnosti Somfy o snížení uhlíkové stopy.

Který systém je šetrnější k životnímu prostředí, solární nebo síťový motor?

Instalace solárního nebo síťového motoru bude mít nevyhnutelně dopad na životní prostředí: od těžby surovin přes způsob používání výrobku až po to, co se s výrobkem stane na konci jeho životního cyklu. Aby bylo možné vypočítat dopad našich výrobků v průběhu celého jejich životního cyklu, vychází společnost Somfy při svých výpočtech nejen z uhlíkové stopy výrobku, ale také z 27 specifických environmentálních ukazatelů, například:

  • podíl na globálním oteplování prostřednictvím emisí CO²;
  • spotřeba energie v megajoulech (MJ);
  • spotřeba vody v metrech krychlových;
  • znečištění ovzduší v metrech krychlových;
  • okyselování půdy a vody v kg SO² atd.

Zohlednění těchto ukazatelů již ve fázi návrhu výrobku je účinným způsobem, jak zajistit snížení spotřeby neobnovitelné energie, snížení emisí skleníkových plynů a podpořit systémy a spotřebiče šetrné k životnímu prostředí.

Zjistili jsme, že během celého životního cyklu výrobku - na rozdíl od rozšířených mylných představ - 80 % dopadu běžného výrobku připojeného k elektrické síti na životní prostředí pochází z jeho používání. Suroviny a komponenty se na celkovém dopadu výrobku podílejí jen z přibližně 20 %. Kde se bere většina z této hodnoty? Především z kovových a plastových mechanických částí, dále pak z elektronických součástek.

U pohonu na solární pohon se nespotřebovává žádná elektřina ze sítě, takže téměř veškerý dopad na životní prostředí pochází pouze ze surovin a komponentů.

Náš nový solárně poháněný motor pro screeny je šetrný k životnímu prostředí

Motor Sunea 40 Solar io splňuje požadavky označení ACT FOR GREEN®. Nespotřebovává žádnou energii z elektrické sítě a je vyroben z pečlivě vybraných materiálů v souladu s evropskými normami REACH a RoHS. Obal je vyroben z obnovitelných a recyklovatelných materiálů a je navržen tak, aby byl šetrný k životnímu prostředí.

Solární ekosystém má také vynikající životnost. Baterie má životnost přes osm let a fotovoltaický panel vydrží přes 20 let! Co se týče motoru, ten vydrží pracovat po dobu 14 000 cyklů zvedání a spouštění. Čeká vás mnoho let věrné služby!

Pokud navíc systém přestane fungovat, není nutné jej celý vyměňovat: stačí vyjmout baterii, kterou lze zcela demontovat, a nahradit ji novou. Je to tak jednoduché!

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive