Rychlý přístup

Milujeme sluneční paprsky. Proč? Z pěti důvodů!

Přirozené světlo je pro naše zdraví a duševní pohodu velmi důležité. Pojďme se podívat na pět důležitých zdravotních výhod slunečního záření a přirozeného osvětlení. Svítí venku sluníčko? Tak si ho po přečtení článku běžte dosyta užít!

1. Snižuje krevní tlak

Díky vystavení slunečním paprskům se z naší kůže přenáší do krevního oběhu malé množství oxidu dusnatého. Snižuje se tak tonus cév a krevní tlak, to vede k minimalizaci rizika srdečního infarktu a mozkové mrtvice.

2. Snižuje stres a úzkost

Studie v Dánsku zjistila, že vystavení slunečnímu světlu může snížit naši úzkostnou reakci a také pomoci regulovat přirozené cirkadiánní rytmy, které řídí spánkové cykly. Tedy méně stresu, více klidu a více spánku.

3. Zlepšuje náladu

Letní dny jsou mnohem delší než zimní, slunce svítí do pozdních večerních hodin. Sluneční světlo zvyšuje hladinu serotoninu, což souvisí s lepší náladou a pocity uspokojení a klidu. Podle studie z Austrálie mohou lidé těžit z pozitivních účinků slunečních paprsků na naši náladu bez ohledu na teplotu vzduchu. Takže si můžeme vychutnávat sluneční paprsky i během chladných dní.

4. Více vitaminu D

Vitamin D je spojen se zdravými kostmi a funkcí mozku, stejně jako s dalšími důležitými tělesnými funkcemi. Pokud budete pobývat na slunci každý den alespoň chvilku, můžete zvýšit svou hladinu vitaminu D a přispět ke zlepšení trávení, chuti k jídlu, krevního oběhu, kvality spánku a posílíte své kosti.

5. Pomáhá při hubnutí

Ano! V létě se hubne nejlépe. Produkce serotoninu pocházející z vystavení se slunečním paprskům pomáhá také potlačit vaši chuť k jídlu. Více času ve sluneční lázni nás také motivuje, abychom trávili více času venku a cvičili. Letní dny navíc znamenají lepší dostupnost zdravého čerstvého ovoce a zeleniny.

Vpusťte více slunečních paprsků i do svého domova!

Přivítejte hřejivé sluneční paprsky a více světla ve svém interiéru! Už nemusíte každé ráno vytahovat jednotlivé žaluzie a rolety a večer zase zatahovat před pohledy zvenčí. Díky TaHoma® switch postačí jen jediné kliknutí na tlačítko. Nebo si můžete naplánovat scénář, díky kterému se bude vaše stínění ovládat samo podle vašich preferencí.

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive