Rychlý přístup

Jak na úsporu peněz s chytrým topením

Abychom ušetřili peníze, často si představujeme vypnutí světel při odchodu z místnosti, nebo že nenecháme zařízení v pohotovostním režimu. Ale co vytápění?

Teplota v domě je výsledkem rovnováhy mezi izolací, kvalitou oken a vytápěním každé místnosti. Naštěstí existují produkty, které vám pomohou zvládnout všechny aspekty tohoto ekosystému a ušetřit tak vaše peníze!

Ovládejte teplotu místnost po místnosti

Během dne trávíme v některých místnostech více času než v jiných, například v obývacím pokoj a kuchyni. Je tedy logické udržovat v těchto pokojích vyšší teplotu, než například v ložnici, kde si můžete zatopit až večer, než půjdete spát.

Nastavením vytápění místnost po místnosti snížíte náklady na výrobu tepla a topit pouze ve vybraných místnostech v závislosti na denní době. Díky naší chytré termostatické hlavici io to zvládnou i vaše staré radiátory. Termostatická hlavice je umístěna na vašem radiátoru a systém TaHoma vám umožní nastavit, v kterou denní dobu se má místnost vytápět a na jakou teplotu.

Chytré funkce a snadná instalace

S přibalenými adaptéry dokážete hlavici snadno namontovat na naprostou většinu radiátorů na trhu. Montáž vám zabere jen pár minut a nepotřebujete žádné nářadí. Celou montáží vás krok za krokem provede náš tutoriál.

Funkce chytrého učení a kalendáře zajistí, že během prvních 3 týdnů používání hlavice sama rozpozná, kdy má začít vytápět a kdy naopak topit nemusí. Například pokud chcete mít ráno v 6:30 v obývacím pokoji příjemných 23 °C, systém TaHoma a hlavice se automaticky naučí, kdy je ten správný čas začít topit.

Detekce otevřeného okna zastaví vytápění, pokud větráte. Hlavice přepne váš radiátor do režimu protimrazové ochrany, když teplota klesne o 2 °C za méně než deset minut. Pokud teplota vzroste o 0,5 °C za méně než deset minut, topení se opět zapne. Chytré, že?

Máte doma malé zvídavé děti nebo mazlíčky? V aplikaci TaHoma lze uzamknout ovládací tlačítka +/- na hlavici a vy tak nemusíte řešit, že by vaše ratolesti přenastavily teplotu na radiátorech. Dětskou pojistku můžete jednoduše vypnout opět v aplikaci TaHoma nebo podržením obou tlačítek po dobu 10 sekund.

Navíc máte možnost kdykoliv ovládat hlavice na dálku a vypnout topení odkudkoliv, pokud třeba odjedete na spontánní víkendový výlet.

Připojení rolet a žaluzií k chytrému topení

Termostatické hlavice lze využít i jako interierová teplotní čidla. Propojte hlavice do chytrých scénářů v systému TaHoma a využijte jejich integrovaná teplotní čidla například pro zatahování rolet, když teplota v místnosti přesáhne vámi vybranou hodnotu. Hlavice se tak bude podílet na nižších výdajích za energie po celý rok.

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive