Rychlý přístup

Motorizujte své látkové rolety bez nutnosti zásahů do fasády

Nechcete se zabývat složitou instalací nebo připojováním oken k elektrické síti, ale přesto byste chtěli mít pohodlí motorizovaných látkových rolet? Pak jsou motory se solárním pohonem tou správnou volbou! Zjistěte proč...

Hlavní výhodou venkovních látkových rolet se solárním pohonem Sunea 40 Solar io je, že jediným zdrojem energie, který potřebují, je přirozené denní světlo. Tento systém není třeba připojovat k elektrické síti, a proto je ideální volbou pro rekonstrukce nebo výměnu již opotřebovaného stínění. Hodí se taktéž pro zastínění bytových jednotek, kde zavedení kabeláže pro připojení pohonu do elektrické síti může být složité, neestetické a finančně náročné.

Instalace bez poškození stěn a připojení k elektrické síti

Zvedání a spouštění látkové rolety se solárním pohonem je závislé pouze na baterii, která pohání motor. Jediným zdrojem energie je fotovoltaický panel, který ji čerpá z přirozeného denního světla. Baterie se nabíjí i když je zrovna sluníčko schované za mraky.

Další výhodou je, že instalaci lze velmi snadno naplánovat, protože montážní firma potřebuje pouze přístup k vnější části vašeho domu. U instalace nemusíte být vůbec přítomni! O důvod víc, proč se rozhodnout pro solární motorizovaný systém. Najděte si Somfy Experta ve vašem okolí, který vám namontuje solární stínění dle vašich představ.

Všechny výhody běžného elektricky poháněného pohonu a mnohem více!

Jak vlastně venkovní látková roleta funguje? Fotovoltaický panel na krytu, v němž je látková roleta umístěna, přeměňuje denní světlo na elektřinu. Tato elektřina se ukládá do baterie, která pohání motor. Slunce navíc nemusí svítit přímo na panel, pro napájení stačí běžné denní světlo. Ve dnech se špatným počasím (déšť, sníh, mlha atd.) využívá baterie svou uloženou energii. A nemusíte se bát když špatné počasí trvá déle: baterie dokáže uložit dostatek energie na to, aby pohon vydržel v provozu nejméně 30 dní! Nemusíte se bát ani výpadků proudu!

A malý tip pro optimální pohodlí: naprogramujte si automatické zatahování a vytahování látkových rolet! Je to nejen praktické a pohodlné řešení, ale především také úsporné. Automatizaci screenů je možné nastavit na přesný čas, například pro příjemné probuzení slunečními paprsky v 6:30 ráno. Venkovní látkové rolety je možné taktéž přidat do scénářů vytvořených v aplikaci TaHoma. Například po spuštění scénáře „Odchod do práce“ se rolety nastaví do vámi požadované polohy, zhasnou všechny světla, ztlumí se topení a zapne alarm. Doporučujeme také propojit své stínění s s teplotním nebo slunečním čidlem pro ještě větší komfort.

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive