Rychlý přístup

Motorizované brány a garážová vrata: Malý doplněk, který denně zjednodušuje život

Nechte se hýčkat domem, do kterého máte kdykoliv pohodlný a bezpečný přístup. Samozřejmě jen vy a vaši nejbližší. Pro ostatní se stane nedobytnou pevností. Otevřete si dveře dokořán k bydlení snů!

Chytrá garážová vrata a vjezdové brány

Přátelský domov neznamená se jen cítit dobře uvnitř čtyř stěn. Je to místo, které se stalo součástí vašeho života, kam se rádi vracíte. Domácí pohodu vám mohou ztěžovat zdánlivé drobnosti jako parkování před domem a ruční otevírání/zavírání brány a vrat. Nebo hledání dálkového ovládání. To vše může být minulostí! Ať už máte jakýkoli typ garážových vrat nebo brány, Somfy nabízí kompletní řadu motorů, které se přizpůsobí vašim požadavkům.

Instalací vhodného chytrého motoru pro vjezdové brány a garážová vrata je můžete ovládat odkudkoli – přímo z auta, ze své kanceláře nebo z dovolené. Jednoduše tak otevřete i nečekané návštěvě nebo kurýrovi. Když se vy sami přiblížíte k domovu, stačí stisknout tlačítko na dálkovém ovládání, v mobilní aplikaci nebo zadáte jednoduchý hlasový příkaz. Chytrá vrata i brána se před vámi automaticky otevřou a za vámi komfortně zavřou, takže vaše rodina i domácí mazlíčci budou v naprostém bezpečí.

Ovládejte inteligentní brány a garážová vrata dle libosti

Vyberte si ovládání vašich vrat i bran přesně podle svého životního stylu a konkrétních potřeb. Na výběr máte tradiční dálkový ovladač nebo mobilní aplikaci TaHoma, která vás poslechne na každý dotyk. Dokonce si můžete přidat do svého zařízení Asistenta Google a ovládat vše hlasovými pokyny. Například když se vaše dítě chystá na kole za kamarády. Pomocí hlasového příkazu Google snadno požádáte třeba i z kuchyně asistenta, aby otevřel vaši chytrou bránu nebo garáž a váš potomek může pohodlně vyjet.

Jak vybrat dálkově ovládaná garážová vrata a jejich pohon

Vytvořili jsme pro vás jednoduchý grafický průvodce, jak postupovat při výběru motorizovaných garážových vrat. A pokud si chcete přečíst více o tom, jaké jsou typy garážových vrat, jaké máte možnosti ovládání či jaký typ pohonu a příslušenství pro garážová vrata vybrat podívejte se na naši stránku Jak vybrat dálkově ovládaná garážová vrata a jejich pohon.

Výhody inteligentního přístupu

Těšit se můžete i z dalších benefitů, než je „pouhé“ automatické otevírání/zavírání brány a vrat při odjezdu nebo příjezdu domů:

  • Jděte si zaběhat nalehko bez starostí. Ať už si jdete zaběhat nebo jen na procházku, nemusíte se zatěžovat dálkovým ovladačem a klíči. V telefonu můžete mít nejen hudbu, která vás udrží v pohybu, ale i přístup k chytrému zámku dveří, bráně nebo garáži na pouhé jedno kliknutí.

  • Právě vám zavolal kurýr, že pro vás má zásilku, ale zrovna nejste doma? Žádný problém! Otevřete bránu na dálku! Doručovatel vám může vaši zásilku bezpečně umístit až na práh domu nebo do garáže. Po jeho odchodu zase vše zavřete.

 

Při vybavení vašeho domu je důležité myslet také na bezpečnost. Nezakopnout ve tmě vám pomohou inteligentní světla například od Philips Hue nebo si stačí pořídit mikromodul Izymo, který vaše „obyčejné“ světlo promění v chytré. Osvětlení můžete pak přidat do svého scénáře pro příjezd v aplikaci TaHoma a nejen že se automaticky otevře brána, ale také rozsvítí příjezdová cesta a v předsíni. Dalším doplňkem jsou například venkovní kamery nebo zabezpečovací sada Somfy Home Alarm.

Somfy Expert k vašim službám

S motorizovanou bránou nebo garážovými vraty připojenými k chytré domácnosti získáte domov, ve kterém budete žít pohodlněji a bezpečněji. Chcete vědět více o možnostech motorizace vaší brány nebo garážových vrat? Uvažujete o koupi nových a chtěli byste je ovládat na dálku? Neváhejte se obrátit na naše Somfy Experty. Jsou to vyškolení odborníci na řešení motorizace a automatizace vjezdových brán a garážových vrat. Pomohou vám s výběrem a instalací. Navštivte náš dealer lokátor a vyhledejte si některého z našich Somfy Expertů ve vašem okolí.

 

Co o motorizaci vjezdových brán a garážovích vrat říká Martin Juriček? 

Martin Juriček pracuje v Somfy více než 12 let na pozici obchodníka. Každý den se setkává se zástupci Somfy Expertů, ale také s vámi, našimi zákazníky, kteří potřebujete radu, pomoc, názor... Jaké jsou jeho zkušenosti z terénu?

Když jsem před 12 lety nastupoval do Somfy, ceník měl několik stránek a většinou se se zákazníky pouze řešilo, jestli ovládat drátem, nebo RTS na dálku. Dnes máme několik ceníků rozdělených dle produktů. Tehdy tu nebyly žádné pohony na brány a garážová vrata – byly to nové produkty, které se nám podařilo začít prodávat na našem trhu. Zákazníci dělající vrata a brány chtěli rychle a jednoduše nainstalovat pohony, a to splnil systém 3S, Somfy smart systém – rychlá instalace a zprovoznění, a dnes navíc možnost ovládat bránu a garáž přes telefon. Nevíte, jestli jste zavřeli garáž nebo bránu? Jednoduše se podíváte do aplikace TaHoma a můžete je hned odkudkoliv zavřít.

Po zavedení protokolu IO jsme nabídku rozšířili a učili naše partnery, proč IO místo RTS. A následným krokem byl box TaHoma. Vzpomínám, jak někteří partneři říkali, že je to složité a že už se to nechtějí učit. Pomalými krůčky jsme společně začali objevovat pojem automatizace domácnosti. Učili jsme je, jak zprovoznit systém TaHoma® a další související věci a naši obchodní partneři zjistili, že je možné nejen prodat žaluzii s motorem, ale rovnou celý systém. V tom vidím tu obrovskou změnu – změnu prodeje, kdy se řešily hlavně ceny motorů. Na výstavách se ukazovaly naše trubkové motory a dnes po 12 letech je prodej úplně jiný – prodáváme vizi, systém, celkové řešení a ovládání domácnosti. Zákazníci se už tolik neptají, jaký motor (protože je znají a standardem je IO), ale co vše ještě dalšího by mohli ovládat pouze jednou aplikací. Nechtějí mít v telefonu desítky aplikací na garáž, na bránu, na světla atd. To se lidem líbí – jedna aplikace a vše vidíte a jednoduše obsluhujete na jednom místě.

Dalším milníkem byl produkt Set & Go. Možnost nastavovaní motorů pomocí PC bez toho, aby složitě odpojovali elektřinu a nahrávali ovladače. Toto velmi ulehčilo našim partnerům práci.

Zjistěte více
Kategorie
Tagy
Disqus is inactive